Andere mensen "bang" voor jouw hond *update*

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel minnieminnie

honden foto van minnie

Wij hebben een American Bully, ze is nu 8 maanden en ze is vrij slank (geen hele brede Bully) Ze is heel rustig en trekt niet aan de lijn, luistert vrij goed (voor een hond van 8 maand ) Wij zijn op cursus geweest en ik oefen ook nu nog met haar.

Ze is (tot nu toe) heel sociaal met andere honden, als ik met haar aan de lijn loop en we komen een andere hond tegen dan wil ze niet meer verder lopen en bij grote / meerdere honden gaat ze liggen. Op zich geen probleem, alleen nu merk dat er mensen zijn die ons niet voorbij "durven" te lopen. Zonet een mevrouw met een klein hondje, dat hondje ging trekken aan de lijn en wou naar Indra toe. Op een gegeven moment trok ze heel hard aan de lijn en rende ze ons voorbij met het geluid makend van oeoeoeoe

In dit soort situaties dan gaat Indra juist er achter aan! Ze was wel aan de lijn en dan is ze ook niet "boos" , maar zij denkt: leuk er achter aan. En die vrouw denkt natuurlijk, zie je nou wel haar hond wil achter de mijne aan!

Gisteravond precies hetzelfde met een hond (een pup) die los ons voorbij moest en dat niet durfde. Mevrouw liep door en toen ging het pupje in een sprint ons voorbij. Indra was aan de lijn (ze lag en het is geen losloopgebied) en die wou er natuurlijk achter aan...

Ik snap dat ik haar moet proberen af te leiden met voedsel of haar tennisbal (die vind ze geweldig) Maar ja ik denk daar ook niet altijd aan om dat mee te nemen als we gaan wandelen.

Ik vind het jammer dat sommige honden eigenaren zo "bang" zijn voor andere honden. En hoe angstig maak je je eigen hond door er rennend langs te gaan....

Hebben jullie hier ook ervaring mee en heb je goede tips om hier mee om te gaan? En is ze nou zo eng????

 

 

honden page profiel nadine nadine

honden foto van nadine

Mooie hond

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Wat een lief koppie.

Ik heb een spaniel en een mini aussie beiden niet zo groot.

Als ik een soort gelijk hond tegen kom net als Indra en die loopt los hou ik zogenaamd de adem in en wil doorlopen ook omdat de mini aussie best wel blaft,dat zou ook uitdagen kunnen zijn. Dat is het niet,onzeker meer.

Aan de lijn denk ik wel loop ik door ga ik op een ander pad indien nodig.

En ja door alle aandacht voor dit soort honden wordt je,ik, voorzichtig.

Ik vind ze superleuk ,als ik zonder honden loop ben ik ook niet bang .

Aan de lijn hebben we wel eens deze honden ontmoet ging altijd goed maar een losloper ontwijk ik zodra het kan.

 

 

 

No (Gast)

Lekker negeren....ligt aan hun hoor. Ik heb 2 border collies en hier lopen mensen die een kleine hond hebben ook om. Nou ja hun oordeel toch

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Veel eigenaren zijn bang voor bepaalde rassen en helaas is jou hond daar 1 van.

Veel eigenaren lopen het liefst een rondje om gewoon omdat ze bevooroordeeld zijn.

Ze gaan de confrontatie liever niet aan want in hun gedachten is het al mis gegaan.

Ook herdereigenaren hebben hier mee te maken.

Hoort er een beetje bij als je een bepaald ras hebt, maak je er niet druk om jij weet immers beter.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ze is een schatje 

Oehoehoe roepen is ook niet nodig om haar haha, maar afstand houden is vaak wel verstandig als je de hond niet kent en niet weet hoe de honden op elkaar reageren.

Een goede algemene regel vind ik dat honden aan de lijn niet met elkaar in contact moeten komen. Niet uit angst voor de andere hond maar omdat het voor de honden teveel spanning kan geven.

 

Ik zou zelf liever een andere taktiek kiezen, en het niet zover laten komen dat ze gaat liggen zodat andere mensen haar moeten passeren.

Ik weet nog toen ik mijn eerste hond had deden ook veel mensen dat en ik moest daar dan langs, het maakt me niet uit wat voor hond het is, maar de ervaring was dat als je dan langs wil lopen de hond alsnog vaak uitviel. Van tevoren weet je ook niet of het goed gaat met jouw hond. Dus zulke confrontaties zou ik liever vermijden.

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Tja je hebt nou eenmaal een type hond waar veel mensen bang voor zijn. En door alle verhalen in de media ook niet heel gek. Iedereen is gek op zijn eigen hondje en wil die beschermen. Als je zelf dan bang bent voor bepaalde rassen dan ga je je eigen hondje daar niet mee laten spelen. 

 

Ik ben ook ''bang'' voor dit soort type honden en loop er ook met een boog omheen... Helaas heb ik gezien hoe ze om kunnen slaan en een hond echt kunnen verscheuren. 

Maar nee ik ga niet rennen, ik loop om en als dat niet kan loop ik terug.  

 

Ieder moet zijn eigen hond opvoeden hoe hij of zij dat wil. Als jij jouw hondje wil laten spelen met ander honden is helemaal prima, maar als ik er voor kies om dat niet te willen met Moh dan is dat ook prima. Er zijn waarschijnlijk ook mensen die jouw hond niet eng vinden en wel hun hond met die van jou wil laten spelen. Dan focus je je daar toch op?

En idd aan de lijn is het beter om misschien je hond af te leiden met bal of snoepjes om de focus bij jou te houden. Mijn hondje mag sowieso niet spelen met andere honden aan de lijn en leer haar om andere honden te negeren, dit is ook omdat Moh bang is voor andere honden aan de lijn. Dus voor het gemak vermijden we ook contact met honden waar ze mogelijk niet bang voor is.

honden page profiel team border lollyteam border lollygoedgekeurde fokker

honden foto van team border lolly

Dat heet roodkapje syndroom.

Maar ik vind dat als je een hond hebt die onder het roodkapje syndroom valt dat je het gewoon kunt verwachten.

Net als dat ik standaard hoor dat mijn honden druk zijn. En nerotisch. 

En ja ook loop een rondje om als ik honden tegen kom die er zo uit zien.

Waarom...? Nou ze doen blijkbaar nooit wat maar ik heb nu 3x bij een dierenarts gezeten waarvan 1 keer met een rekening van 3500.- 

Deed ie anders nooit!

Dus mijn ervaring is dat ze dus wel wat doen...

En dan loop ik liever om...

honden page profiel SyntaraSyntara

honden foto van Syntara

Ben je zeker dat de eigenaren echt bang zijn voor jouw hond vanwege het ras en dat ze niet gewoon voor elke hond die ze moeten passeren bang zijn?

 

Ik ben zelf namelijk ook altijd gestresst als ik een hond op korte afstand moet passeren, omdat ik weet dat mijn ene hondje uitvalt en mijn andere hondje bang is (en dat zit echt wel gewoon in haar karakter), dus ik vind dat een erg onaangename situatie als ik een andere hond van dichtbij moet passeren. Het maakt dan niet uit wat voor ras de andere hond is en of het een brave hond is of niet. Ik stap dus ook altijd heel haastig voorbij dan en mijn bange hondje rent voorbij  Ik weet wel dat mijn bang hondje veel banger is van grote honden dan van kleine honden, dus bij grote rassen is dat nog ets erger dan bij honden van haar eigen formaat. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ben je zeker dat de eigenaren echt bang zijn voor jouw hond vanwege het ras en dat ze niet gewoon voor elke hond die ze moeten passeren bang zijn?
 
Ik ben zelf namelijk ook altijd gestresst als ik een hond op korte afstand moet passeren, omdat ik weet dat mijn ene hondje uitvalt en mijn andere hondje bang is (en dat zit echt wel gewoon in haar karakter), dus ik vind dat een erg onaangename situatie als ik een andere hond van dichtbij moet passeren. Het maakt dan niet uit wat voor ras de andere hond is en of het een brave hond is of niet. Ik stap dus ook altijd heel haastig voorbij dan en mijn bange hondje rent voorbij  Ik weet wel dat mijn bang hondje veel banger is van grote honden dan van kleine honden, dus bij grote rassen is dat nog ets erger dan bij honden van haar eigen formaat.  "

 dat heb ik hier ook, Jenna valt ook uit, het ras maakt haar niet uit, en mij dus ook niet, maar ik maak voor elke hond  genoeg afstand.

honden page profiel --

honden foto van -

Tsja sowieso hebben mijn honden geen contact met andere honden aan de lijn, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik voor dat soort honden toch ook extra afstand neem... Vooral als ik ze zie fixeren, dan wacht ik wel ergens achter een bosje tot ze voorbij zijn. Bij mij in de buurt hebben de baasjes van deze honden ze ook nog vaak loslopen namelijk, en ik vind dat echt geen prettig idee. Als ik dan zo'n man aan zie komen met 3 bakbeesten waarvan er eentje losloopt en hij loopt naar het veldje waar ik sta, dan neem ik mijn honden mee naar de overkant van de straat en ga achter een bosje staan zodat de honden die van mij niet zien (anders blijven ze staan, gaan ze fixeren en krijgt de man ze bijna niet meer mee). Heel lullig ja, vooral als het jou met je eigen honden betreft maar ik neem gewoon geen risico. Zeker niet nu ik een reu heb en mijn teef is sowieso angstig voor pittige honden want die maaien haar altijd omver als ze de kans krijgen. 

 

Oké in jouw geval zit hij aan de lijn, dan zou ik wel minder spastisch doen hoor en zeker niet met een gilletje erlangs. Wel met een grote boog om je heen lopen, maar dat is dan puur omdat ik mijn honden niet aangelijn laat snuffelen en ik merk dat het beter voor mijn honden werkt als ze de ruimte krijgen bij het passeren. 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Vergeet niet dat een hond met het formaat als de jouwe in al z'n speelsheid en enthousiasme een kleine hond ook flink kan verwonden. Mijn hondje heeft al eens een gebroken knie gehad omdat hij omver gerend werd door een mechelse herder die enkel wilde 'spelen' (lees drijven, het was niet leuk meer voor mijn hondje).

Of aan de lijn in ene een enthousiaste poot op z'n kop krijgt. Gelukkig heeft ie 'n bolle oogjes allebei nog. 

 

Dus ja, ik loop om als ik een hond als de jouwe zie. Of elke andere grote enthousiaste hond. Ik ben het namelijk beu als mensen roepen "Hij wil alleen maar spelen!" Ja, de mijne niet. 

 

Het hoort erbij als je zon'n ras hebt. Net als dat ik al die flauwe grappen krijg als 'Kijk, een rat' of "verwende kl*te keffertjes".

Gewoon niks van aantrekken, jij weet wel beter. 

 

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn hond heeft aan de lijn sowieso geen contact met andere honden, maar ik loop ook altijd met genoeg ruimte andere honden voorbij.....

 

Het ras maakt me in die zin niet uit, ik weet dat mijn hond ontzettend gestrest raakt van contact aan de lijn, dus zal ik dan ook altijd een afstand aanhouden waarbij hij zich prettig voelt. 

 

Veel mensen zijn bang voor bepaalde rassen waar de Bully er één van is... De nieuws berichten dragen daar natuurlijk voor een heel groot deel aan bij.... Ze staan nou eenmaal in een slecht daglicht en men zal dus liever een straatje verder lopen. Dit geldt ook voor Herder eigenaren en eigenaren van Rottweilers e.d.

 

Het zal toch altijd zo blijven vrees ik, omdat er dus nog altijd bepaalde incidenten plaats vinden met dergelijke rassen..... 

 

 

Ik heb dan weer een 'nadeel' met de Golden, iedereen laat z'n hond maar op de mijne afstormen "want ze doen niks", maar laat ik dan nu net een Golden hebben die dat helemaal niet leuk vindt. En omdat het keer op keer weer gebeurt, reageert hij steeds feller en feller op honden die binnen zijn personal space komen wanneer hij aangelijnd is.... Ik heb dus last van het omgekeerde van jou, haha.

honden page profiel Indy haar bazin.Indy haar bazin.

honden foto van Indy haar bazin.

Hier ook een hond waar iedereen bang voor is, niks van aan trekken hoor.

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Ik ontwijk zelf andere honden. 

En als iemand omloopt voor mij is dat alleen maar mooi makkelijk.

 

Degene die mij kennen hier in de buurt houden er ook rekening mee, even een blik om te laten weten welke kant ze opgaan. En ik andersom dus ook. 

Super fijn. 

 

Degene die op ons afkomen en de flex laten rollen heb ik juist meer moeite mee. 

Vooral als ik al helemaal in de bosjes geparkeerd sta om ze de ruimte te geven.

 

Maar het hoort idd bij het type hond. En als jouw hond in de toekomst niet meer goed met vreemde honden is, is het alleen maar prettig.

 

Een hond die op de grond dat liggen tot wij gepasseerd zijn ontwijk ik zeker, veel te veel spanning. 

honden page profiel YaraYaragoedgekeurde fokker

honden foto van Yara

Oh en wat een droppie trouwens !!

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

Ze is helemaal niet eng!

 

Wij beginnen de vooroordelen van het 'sterke ras' te voelen nu, King is 6 maand, al een hele tijd is het puppy eraf.

In het begin vond iedereen hem lief en schattig, maar hij heeft nu toch al wel een mooie puber kop gekregen en nu beginnen ze te wijzen, te fluisteren, soms ook wel vragen te stellen zoals 'is hij gevaarlijk?'.

 

Op een losloopwei moet ik altijd van ver al roepen dat hij nog maar een puppy is, hij kan nogal enthousiast afkomen, waardoor de meeste een stapje achteruit zetten.

 

Ik herken King wel een beetje in uw verhaal, als hij een andere hond ziet fixeert hij erop en gaat zitten en gaat GEEN stap meer verder, ik kan er aan sleuren zoveel ik wil, heel moeilijk . En het is nog moeilijker inderdaad als de baasjes hem niet even willen laten ruiken aan de andere hond. 'hij moest maar eens iets doen'. Wel jammer, want dat is net hetgene wat helpt, door even te laten snuffelen (zeker niet spelen aan de lijn!!) en dan doorlopen, dan is zijn fixatie ook weg en kan ik hem met snoepjes verder lokken.

 

Fietsers, brommers, renners kan hij al goed negeren, hij gaat er in ieder geval niet meer achteraan  maar dat is een ander geval als die renner of fietser een hond bij heeft natuurlijk!

 

Ik heb niet echt raad, want ik zit een beetje met hetzelfde probleem, dus ga hier nog wat meelezen!

 

honden page profiel W & B W & B

honden foto van W & B

" Ze is helemaal niet eng!
 
Wij beginnen de vooroordelen van het 'sterke ras' te voelen nu, King is 6 maand, al een hele tijd is het puppy eraf.
In het begin vond iedereen hem lief en schattig, maar hij heeft nu toch al wel een mooie puber kop gekregen en nu beginnen ze te wijzen, te fluisteren, soms ook wel vragen te stellen zoals 'is hij gevaarlijk?'.
 
Op een losloopwei moet ik altijd van ver al roepen dat hij nog maar een puppy is, hij kan nogal enthousiast afkomen, waardoor de meeste een stapje achteruit zetten.
 
Ik herken King wel een beetje in uw verhaal, als hij een andere hond ziet fixeert hij erop en gaat zitten en gaat GEEN stap meer verder, ik kan er aan sleuren zoveel ik wil, heel moeilijk . En het is nog moeilijker inderdaad als de baasjes hem niet even willen laten ruiken aan de andere hond. 'hij moest maar eens iets doen'. Wel jammer, want dat is net hetgene wat helpt, door even te laten snuffelen (zeker niet spelen aan de lijn!!) en dan doorlopen, dan is zijn fixatie ook weg en kan ik hem met snoepjes verder lokken.
 
Fietsers, brommers, renners kan hij al goed negeren, hij gaat er in ieder geval niet meer achteraan  maar dat is een ander geval als die renner of fietser een hond bij heeft natuurlijk!
 
Ik heb niet echt raad, want ik zit een beetje met hetzelfde probleem, dus ga hier nog wat meelezen!
  "

 Bedoel je dit wanneer de honden loslopen of wanneer ze aan de lijn lopen? 

 

@ts 

Ik heb een labrador en een Berner. Toen wij alleen nog de labrador hadden, had ik het omgekeerde probleem! Iedereen liet zijn honden (aan de lijn!) maar op Willem afstuiven.. Ik was, en ben nog steeds, bezig Willem te leren, aan de lijn negeren!! Ook bij een lab best moeilijk kan ik je vertellen! Ook hier in de buurt altijd veel loslopers! 

Ik steek ook vaak over (door de berm!), draai om, loop een ander pad in etc.. Ik doe dit overigens bij alle soorten honden! 

 

Sinds we Boaz erbij hebben, merk ik toch enig verschil.. Wanneer ik alleen met Boaz loop, aangelijnd,  tillen mensen ineens hun kleine hondjes op, nemen andere paden etc. 

 

verder heb jij nou eenmaal een ras waar veel om te doen is geweest, en nog steeds, in de media.. 

Probeer het te accepteren en het gemak ervan in te zien! Ik wilde dat mensen over zouden steken wanneer ze mij aan zagen komen, scheelde mij een hoop ellende! 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

Ja, dat maak ik ook wel regelmatig mee...

hoort erbij I guess...

 

als ik zie dat mensen angstig zijn of ruimte willen, dan krijgen ze dat...tenminste, wel op het reeele dan. overdreven dramatisch "oehhh pitbull pitbull! mijn hond gaat eraan!!" reageer ik niet echt op haha 

ik vind dat andersom namelijk ook heel fijn, en ik heb sowieso graag ook ruimte om ons heen, dus voor beide partijen alleen maar fijn, en dat houdt zoveel mogelijk rust bij de honden. 

als je dit consequent doet pikt je hond dat wel op, en gaat het vanzelf wat makkelijker...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 2 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Ze is helemaal niet eng!
 
Wij beginnen de vooroordelen van het 'sterke ras' te voelen nu, King is 6 maand, al een hele tijd is het puppy eraf.
In het begin vond iedereen hem lief en schattig, maar hij heeft nu toch al wel een mooie puber kop gekregen en nu beginnen ze te wijzen, te fluisteren, soms ook wel vragen te stellen zoals 'is hij gevaarlijk?'.
 
Op een losloopwei moet ik altijd van ver al roepen dat hij nog maar een puppy is, hij kan nogal enthousiast afkomen, waardoor de meeste een stapje achteruit zetten.
 
Ik herken King wel een beetje in uw verhaal, als hij een andere hond ziet fixeert hij erop en gaat zitten en gaat GEEN stap meer verder, ik kan er aan sleuren zoveel ik wil, heel moeilijk . En het is nog moeilijker inderdaad als de baasjes hem niet even willen laten ruiken aan de andere hond. 'hij moest maar eens iets doen'. Wel jammer, want dat is net hetgene wat helpt, door even te laten snuffelen (zeker niet spelen aan de lijn!!) en dan doorlopen, dan is zijn fixatie ook weg en kan ik hem met snoepjes verder lokken.
 
Fietsers, brommers, renners kan hij al goed negeren, hij gaat er in ieder geval niet meer achteraan  maar dat is een ander geval als die renner of fietser een hond bij heeft natuurlijk!
 
Ik heb niet echt raad, want ik zit een beetje met hetzelfde probleem, dus ga hier nog wat meelezen!
  "

 

sorry, maar hier zou ik ook zeker niet van gediend zijn 

aan de riem ook nog? vind ik echt niet verstandig. en nee, zeker niet met het ras dat je hebt  dat gaat nu misschien nog goed...maar vergis je niet.

je wijst nu wel makkelijk naar de andere partij, maar het ligt niet aan hen...

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  
sorry, maar hier zou ik ook zeker niet van gediend zijn 
aan de riem ook nog? vind ik echt niet verstandig. en nee, zeker niet met het ras dat je hebt  dat gaat nu misschien nog goed...maar vergis je niet.
je wijst nu wel makkelijk naar de andere partij, maar het ligt niet aan hen... "

 Ben blij dat jij het zegt.

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

"  Bedoel je dit wanneer de honden loslopen of wanneer ze aan de lijn lopen? 
 
@ts 
Ik heb een labrador en een Berner. Toen wij alleen nog de labrador hadden, had ik het omgekeerde probleem! Iedereen liet zijn honden (aan de lijn!) maar op Willem afstuiven.. Ik was, en ben nog steeds, bezig Willem te leren, aan de lijn negeren!! Ook bij een lab best moeilijk kan ik je vertellen! Ook hier in de buurt altijd veel loslopers! 
Ik steek ook vaak over (door de berm!), draai om, loop een ander pad in etc.. Ik doe dit overigens bij alle soorten honden! 
 
Sinds we Boaz erbij hebben, merk ik toch enig verschil.. Wanneer ik alleen met Boaz loop, aangelijnd,  tillen mensen ineens hun kleine hondjes op, nemen andere paden etc. 
 
verder heb jij nou eenmaal een ras waar veel om te doen is geweest, en nog steeds, in de media.. 
Probeer het te accepteren en het gemak ervan in te zien! Ik wilde dat mensen over zouden steken wanneer ze mij aan zagen komen, scheelde mij een hoop ellende!  "

 King loopt enkel los in een losloopwei, waar dan ook alle andere honden loslopen, of als hij bij mij loopt, maar van zodra ik een andere hond of mens of dier zie, wordt hij aangelijnd.

 

Ik had het dan vooral over het wandelen aan de lijn. Van het moment hij een andere hond ziet, weigert hij verder te wandelen, gaat zitten en blijft zitten. En ik heb al gemerkt, dat als hij dan gewoon even mag snuffelen (als het natuurlijk ook toegelaten is door de andere eigenaar, dit wordt van ver al wel duidelijk) dan is hij content en kan hij vrolijk doorlopen mits een beloning voor zijn neus (we zijn nog volop in training, hij is nog heel jong).

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

"  Ben blij dat jij het zegt. "

 

ik ben heel allergisch voor het "je hond opdringen bij een ander" 

helemaal niet als dit ongewenst of ongevraagd is 

 

en juist met een ras als dit, wees voorzichtig...das niks zieligs of met vooroordeel, gewoon realistisch zijn vind ik...

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

"  
sorry, maar hier zou ik ook zeker niet van gediend zijn 
aan de riem ook nog? vind ik echt niet verstandig. en nee, zeker niet met het ras dat je hebt  dat gaat nu misschien nog goed...maar vergis je niet.
je wijst nu wel makkelijk naar de andere partij, maar het ligt niet aan hen... "

 Hij gaat zitten en blijft zitten. en wanneer de andere persoon passeert en King eens mag gaan ruiken dan is dat over. Ik weet wel wat voor hond er aan mijn lijn hangt  en ben voorzichtig in elk opzicht. Zal dit ook nooit opdringen!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  
ik ben heel allergisch voor het "je hond opdringen bij een ander" 
helemaal niet als dit ongewenst of ongevraagd is 
 
en juist met een ras als dit, wees voorzichtig...das niks zieligs of met vooroordeel, gewoon realistisch zijn vind ik... "

Ik er ook allergisch voor.

En ik ben het helemaal eens.

 

Anoniem (Gast)

Het blijven zitten of gaan liggen is eigenlijk ook dwingend gedrag van de hond, blijkbaar wil hij perse zijn manier zin doen. Of dit nu voortkomt uit angst of onzekerheid of een andere emotie, het blijft gedrag wat de situatie wil controleren.

 

Honden die dat doen, vertrouw ik uberhaupt al niet, ongeacht hun ras trouwens, want er is dan dus al heel veel spanning, menig hond komt dan opeens overeind en schiet met zijn staart in de lucht op mijn hond af..... en dat kan zomaar foute boel zijn, niet echt een ontspannen open begroeting.

 

Ik sta mijn hond aan de lijn nooit toe te gaan liggen, dan volgt het commando volg, tegelijkertijd erken ik dat zij het geen fijne situatie vindt en maak dus meestal wat ruimte waarvan ik inmiddels redelijk weet wat de hond een veilige afstand vindt.

 

Ik laat mijn hond vrijwel nooit bij aangelijnde honden, ook al ongeacht het ras, er komt niks goeds van, bovendien is mijn hond helemaal niet zo "honds' gericht, ze is hond die heel graag werkt voor de baas en niet zo bezig met maar 'sociaal moeten doen" (voor zover andere honden dit uberhaupt wel zouden willen)

 

Het idee: hij gaat liggen dus hij bedoelt het zo schattig is een misverstand, hij gaat liggen om de met de situatie om te kunnen gaan, en mijn advies: opgewekte commando volg en even een andere richting in en de hond leren andere honden te negeren, scheelt een hoop frustratie bij hond en mens.

 

BTW

mensen zijn ook voor mijn grote hond bang, en ik kan ze vaak geen ongelijk geven, hoewel het een vriendelijk coulant dier is, is het krachtsverschil enorm en je kan nu eenmaal niet aan de buitenkant zien wat er in het koppie speelt.

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

En begrijp me niet verkeerd allemaal, ik ben in training met hem om alles en iedereen te negeren onderweg, ja ook honden. maar dit gaat niet van 1 dag op de andere

Ik vertelde gewoon aan TS mijn verhaal en hoe het hier gaat en dat ik verder ook geen raad had hiermee.

 

Dus nogmaals, ik lees nog even mee voor de gouden tips van jullie!

honden page profiel KathKath

honden foto van Kath

"  Hij gaat zitten en blijft zitten. en wanneer de andere persoon passeert en King eens mag gaan ruiken dan is dat over. Ik weet wel wat voor hond er aan mijn lijn hangt  en ben voorzichtig in elk opzicht. Zal dit ook nooit opdringen! "

Goh Stemine, dat weten zovelen hè wat voor hond er aan hun lijn hangt. Misschien eens proberen te begrijpen dat sommige mensen dat gewoon "met reden" niet wensen. Het is niet omdat voor jou hond leuk is, dat dat voor de andere hond ook leuk is. En het is nog maar de vraag of het leuk zal blijven hè voor jou hond.

 

Hier onlangs ook weer een hond in zijn neus gebeten door toch maar de hond (van 6 maanden) persé te willen laten snuffelen aan een andere hond die daar niet van gediend is en dan al niet de eerste keer. Let er maar mee op zou ik zeggen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Ik loop zeker niet om als ik zo een hond tegenkom, waarom moet IK andere weg nemen ?

 

Als er echter iets is wat ik hier heb geleerd is het dit.

Hun gedrag tegenover andere honden kan ineens omslaan, van vriendelijk naar agressief. 

 

Soms wordt er gezegd, hij doet écht niks, ik wil het risico niet lopen.

Ik denk wel dat veel van die baasjes écht overtuigd zijn dat hun hond een watje is met anderen, maar verhalen die we horen weerleggen dat. 

Ik heb trouwens een hele lieve buurvrouw met Yuna een Stafford, zalige hond met mensen en ook naar Lance wilt ze vriendelijk toekomen, maar t baasje zelf vertrouwd haar geen 100% met andere honden. Zegt genoeg zeker ? 

 

Dus.....als we op straat eentje passeren ,  een vriendelijk knikje naar de baasjes en gewoon doorlopen. 

 

Ik hoop dat je je toch een beetje hebt ingelezen over deze rassen ,  dan kan je zulke reacties wel verwachten.

en je hebt je hond voor jezelf , niet voor anderen.

 

honden page profiel StemineStemine

honden foto van Stemine

" Goh Stemine, dat weten zovelen hè wat voor hond er aan hun lijn hangt. Misschien eens proberen te begrijpen dat sommige mensen dat gewoon "met reden" niet wensen. Het is niet omdat voor jou hond leuk is, dat dat voor de andere hond ook leuk is. En het is nog maar de vraag of het leuk zal blijven hè voor jou hond.
 
Hier onlangs ook weer een hond in zijn neus gebeten door toch maar de hond (van 6 maanden) persé te willen laten snuffelen aan een andere hond die daar niet van gediend is en dan al niet de eerste keer. Let er maar mee op zou ik zeggen. "

 Ik respecteer dat dan ook. En inderdaad, zijn gedrag kan op elk moment omslaan, hiervan ben ik me dan ook bewust.

 

Ik denk dat ik het gewoon in mijn enthousiasme verkeerd heb uitgelegd hoor. Want King mag van mij nooit naar een andere hond toestappen als ik niet eerst akkoord krijg van het baasje dmv een babbeltje op afstand! 

 

Ik zal nog wat harder moeten trainen  

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Foto bewerken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^